Yritys

Autokarin yritystarina

Autokauppias Kari Tarvosen tarina on yhtä kuin AutoKari. Ennen lähes neljäkymmentä vuotta kestänyttä myyntiuraa hänen ensimmäinen työpaikkansa oli Pieksämäellä Kuljetusliike Veli Teittisen palveluksessa, ensin trukinajoa, lastausta ja muita innokkaalle nuorukaiselle soveltuvia töitä.

Seuraava tavoite toteutui, kun taskussa oli rekka-auton ajokortti. Silloin tuntui maailma avautuvan rahtarin ammatissa. Rekan ratissa oli kuitenkin aikaa miettiä tulevaisuutta. Mielessä pysyi sitkeästi autokauppa.

Ajatuksen toteuttaminen vaati rohkeutta, ja kokeilun askeleet mies otti omakotitalonsa pihalla Pieksämäen Naarajärvellä. Alusta alkaen kaupan ideana olivat laadukkaat ja tasokkaat autot. Asiakkaille ei saanut tuottaa pettymistä. Tämä on autokaupassa Kari Tarvosen johtoajatus tänäkin päivänä. Siihen tottuivat pienestä pitäen myös pojat Jori ja Riku, jotka ovat olleet jo pitkään mukana toisen polven autokauppiaina.

Virallinen Autokarin yrityshistoria alkaa vuodesta 1982. Vuotta ennen tehty elinkeinoilmoitus ja kotipihakauppa rekkamiehen ammatin rinnalla riittivät tyydyttämään autokaupan tavoitteet vajaaksi kymmeneksi vuodeksi.

Tulevaisuuden askel vuonna 1989

Tulevaisuuden askeleen ennakkoluuloton mies otti vuonna 1989. Kari Tarvonen siirtyi silloin palvelemaan autokaupassa asiakkaita vakituisesti Varkauden Relanderinkadulla. Se oli rahtarin lopullinen ratkaisu autokaupan avaamiseksi. Pieksämäkeä yrittäjä Kari Tarvonen ei unohtanut. Sijoittuminen pysyvästi kaupungin sisääntulotien Länsiväylän varteen vakinaistui vuonna 1998.

Relanderinkadulla alkoi yrityksen historiassa ajanjakso, jonka aikana Autokarista kehittyi ja kasvoi palveluistaan vastaava tehokas autotalo Keski-Savon markkina-alueella ja laajasti myös sen ulkopuolella. Toiminta Relanderinkadulla loi uskoa autokauppaan, johon Tarvonen oli valmis vastaamaan. Kehitykseen kuului muutto Varkaudessa omiin, nykyisiin ja nykyaikaisiin tiloihin vitostien tuntumaan Käpykankaantien varteen vuonna 2012. Niin ikään toiminta Virossa monipuolistaa autokauppaa.

Oma tuontipalvelu on voimavara

Autokarin yrityskuvaan on jo pitkään kuulunut oma tuonti Baltiasta ja Saksasta. Laatumerkit ovat haluttuja, ja Autokarin täydellinen palvelu vaikka kotiovelle saakka miellyttää asiakkaita.

Kari Tarvonen on hoitanut tuontia yli viisitoista vuotta. Vaativaa työtä joustaa oma kuljetuskalusto vuodesta 2014 lähtien. Tätä kautta mies on tavallaan palannut aikaisempaan ammattiin rekka-auton ratin taakse, rahtariksi.

Autokari on historiansa aikana edustanut useita automerkkejä. Muun muassa Mercedes Bentz oli edustuksessa viisitoista vuotta. Mersu on omassa tuonnissa edelleen ykkösmerkki, joskin automerkkejä tuodaan myös asiakkaan maun mukaan.

Myyntiluvut ja asiakaspalvelu kertovat menestyksestä. Vuonna 1994 Autokari palkittiin Suomen parhaana Citröen-myyjänä, ja vuosina 2013-2014 Autokari oli ykkössijalla Honda-myyjänä.

Menestystä on myös se, että Kari Tarvosta on aina kiinnostanut moottoriurheilu. Hän näytti taitonsa moottorikelkalla ja voitti arvostetun Giant-enduron Kemijärvellä vuonna 2009. Myös enduron leganda-luokan menestyksestä on muistona useita SM-mitalisijoja.

Kilpailuvietti periytyi niin ikään seuraavalle sukupolvelle. Jori Tarvonen osallistui menestyksellisesti moottorikelkkailun arvokisoihin. Ura alkoi vuonna 1998 ja huipentui vuonna 2004 kahteen Suomen mestaruuteen. Nyt hänen poikansa Aarne jo harjoittelee tulevien vuosien ajouraa omalla mönkijällä kolmannessa polvessa.