Vakuutus

Autokari turvaa matkantekosi

Moottoriajoneuvovakuutuksia ovat lakisääteinen liikennevakuutus sekä vapaaehtoinen autovakuutus eli kasko omalle ajoneuvolle sattuvia vahinkoja varten.

Liikennevakuutus on pakollinen, koska liikenteessä vahinkoa voi aiheutua paitsi itselle, myös ulkopuoliselle. Vahingon aiheuttajan liikennevakuutus korvaa kaikki henkilövahingot sekä vastapuolen omaisuusvahingot. Liikennevakuutuksen sisältö perustuu lakiin eikä sitä voi sopimuksilla muuttaa.

Liikennevakuutus ei korvaa omalle ajoneuvolle sattuneita vahinkoja, joten sille on syytä ottaa vapaaehtoinen vakuutus. Se korvaa esimerkiksi kolari- ja varkausvahinkoja. Jos ajoneuvoon tulee tekninen vika ja matka keskeytyy, kasko korvaa ajoneuvon kuljettamisen lähimpään korjaamoon.

Kaskolla vakuutetaan oma ajoneuvo. Turvan kattavuus on valittavissa tarpeen mukaan. Uudempi ajoneuvo tarvitsee erilaista vakuutusturvaa kuin vanhempi. Vakuutusturvan tarpeeseen vaikuttaa myös, käytätkö ajoneuvoa päivittäin vai satunnaisesti. Ajoneuvon lisäksi kaskot turvaavat useimmat lisävarusteet. Vakuutus turvaa myös matkan jatkumisen ja arjen sujumisen, jos auto vaikkapa rikkoutuu.

Tarjoamme neljä kätevää kaskopakettia erilaisiin tarpeisiin yksityiskäyttöisille henkilö- ja pakettiautoille:

  • Loistokasko, kun autosi on uusi ja autoilet paljon
  • Laaja Kasko, kun haluat laajan vakuutusturvan, mutta pärjäät viikonkin ilman autoa
  • Peruskasko, kun sinulla on käytetty auto ja haluat autollesi kolarointivakuutuksen
  • Osakasko, kun et tarvitse kolarointivakuutusta

Kolarointiturvan sisältävät vakuutukset myönnetään enintään 20-vuotiaille autoille. Osakasko myönnetään kaiken ikäisille autoille.

Kaskovakuutus on voimassa Euroopassa ja Euroopan ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa. Laajasta sijaisautovakuutuksesta korvataan sijaisauto, kun se vuokrataan Suomessa.

Tutustu myös rahoituspalveluihimme!